Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž měl nudnou práci, tak se rozhodl zažalovat zaměstnavatele

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Colorbee

Paříž - Frédéric Desnard (44) z Paříže požaduje u soudu po firmě Interparfums odškodné 360 tisíc eur. A důvod? Prý musel vykonávat nezáživnou práci, což mu způsobilo syndrom "boreout".

Společnost Interparfums obvinění popírá. Spojitost mezi zdravotním stavem svého bývalého zaměstnance a jeho pracovními podmínkami ve firmě prý nezjistil žádný soud ani jiný kompetentní orgán. S domněnkou, že Desnard by mohl trpět syndromem boreout, prý přišel pouze jeho ošetřující lékař.

Desnard ve firmě pracoval od roku 2010 do roku 2014. Oficiálně byl zodpovědný za "všeobecný servis", ve skutečnosti byl prý ale "chlápek pro všechno". Nadřízení prý chtěli, aby za ně dělal některé jejich osobní povinnosti, například vyzvedával děti z kroužků. Nakonec už prý pro něj bylo tak málo práce, že mu šéfové řekli, aby šel domů a přišel, až ho zavolají. To se ale prý nestalo.

Za tuto práci, tedy za nic, jak tvrdí, bral 3500 eur měsíčně. Desnard tvrdí, že následkem nezáživné práce, ze které byl před 18 měsíci propuštěn, se u něj objevil takzvaný syndrom boreout. Tak se podle jedné teorie označuje nespokojenost v práci následkem nudy (bore - nudit).

"Trpěl těžkou depresí a měl dopravní nehodu spojenou s epileptickým záchvatem... upadl do kómatu a byl na nemocenské," uvedl podle zpravodajského serveru CNN Desnardův právník Montasser Charni.

Témata:  Francie zaměstnavatelé kuriozity

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 12:42

Senát posunul nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů k prezidentovi

Senát ve středu na návrh zákonodárců ODS a TOP 09 rozhodl, že nebude projednávat nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů a umožní tak jejich přijetí. Senátoři vyřadili novelu občanského zákoníku z programu navzdory odporu lidovců. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy