Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Damašku skončil klid zbraní, rozpoutaly se pozemní i vzdušné boje

Ruské bombardování pozic ISIS a rebelů v Sýrii
Ruské bombardování pozic ISIS a rebelů v Sýrii
Foto: Reprofoto YouTube

Damašek - O půlnoci vypršela dohoda o klidu zbraní a povstalecké oblasti východně od Damašku zasáhlo dnes 20 leteckých úderů. V regionu také zuří pozemní boje mezi povstaleckými skupinami a vládními jednotkami.

Uvedli to opoziční aktivisté ze Syrské organizace pro lidská práva (SOHR), která situaci v zemi monitoruje z Británie. Moskva v pondělí oznámila, že dočasné příměří bylo prodlouženo do 3. května. Žádné další prodloužení nebylo oznámeno.

Pro Sýrii bylo v únoru vyjednáno příměří, které je od konce dubna porušováno. Nejtěžší boje se odehrávají v Halabu, kde od 22. dubna zahynulo na 280 civilistů a byla zasažena nejméně dvě zdravotnická zařízení.

Minulý týden byl domluven ještě lokální klid zbraní pro Latákíju a Damašek s okolím, který ale platil jen několik dní. Situace v těchto oblastech zůstává napjatá, uvedl dnes ruský generál C, který má na starosti monitorování dodržování příměří v Sýrii.

Témata:  Sýrie ruské angažmá v Sýrii

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 15:50

Meteorologové kvůli vegetaci varují před nočním mrazem

Meteorologové dnes vydali výstrahu před mrazem ve vegetačním období, který místy udeří v noci ze středy na čtvrtek. Teploty klesnou až tři stupně pod nulu, upozornil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy