Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Malajskou dívku vyloučili ze šachového turnaje, svými šaty prý provokovala

Malajsie
Malajsie
Foto: Pixabay

Kuala Lumpur - Dívka (12) byla vyloučena ze šachového turnaje v Malajsii. Její šaty bez rukávů a odkrývající kolena byly dle pořadatelů "provokující". Mladá slečna prý při pohledu pod určitým úhlem vyvolává pokušení i z dálky.

Dívčin trenér Kaushal Khandar žádá, aby se pořadatelé turnaje za incident, k němuž došlo 14. dubna na celonárodním přeboru škol v šachu, jeho svěřenkyni omluvili.

Trenérův příspěvek na internetu vyvolal řadu komentářů. Účastníci diskuze nechápali, jak mohly být šaty považovány za nevhodné.

Poměry v Malajsii bývají, co se týče vlivu islámu, považovány obecně za mírné. Podle některých pozorovatelů však v posledních letech stoupá vliv muslimských konzervativců.

"To, že dívčiny šaty představovaly problém, mě šokuje a zneklidňuje," řekl AFP bývalý generální tajemník malajsijského olympijského výboru Sieh Kok Chi. "Vždyť je jí sotva 12 let. Nikdo nemá právo vnucovat jí svá pravidla. Pořadatelé turnaje by měli podat demisi," dodal.

Témata:  Malajsie Islám

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:01

Počet mrtvých v Pásmu Gaz překročil 34 tisíc

Pracovníci úřadu civilní obrany v Pásmu Gazy od pátku vyzvedli těla 210 Palestinců z improvizovaného pohřebiště v areálu nemocnice Násir ve městě Chán Júnis na jihu oblasti, informuje agentura AP. Od začátku izraelské operace loni v říjnu v Pásmu Gazy zemřelo nejméně 34 151 Palestinců a dalších 77 084 bylo zraněno, sdělily dnes tamní úřady.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy