Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Malajskou dívku vyloučili ze šachového turnaje, svými šaty prý provokovala

Malajsie
Malajsie
Foto: Pixabay

Kuala Lumpur - Dívka (12) byla vyloučena ze šachového turnaje v Malajsii. Její šaty bez rukávů a odkrývající kolena byly dle pořadatelů "provokující". Mladá slečna prý při pohledu pod určitým úhlem vyvolává pokušení i z dálky.

Dívčin trenér Kaushal Khandar žádá, aby se pořadatelé turnaje za incident, k němuž došlo 14. dubna na celonárodním přeboru škol v šachu, jeho svěřenkyni omluvili.

Trenérův příspěvek na internetu vyvolal řadu komentářů. Účastníci diskuze nechápali, jak mohly být šaty považovány za nevhodné.

Poměry v Malajsii bývají, co se týče vlivu islámu, považovány obecně za mírné. Podle některých pozorovatelů však v posledních letech stoupá vliv muslimských konzervativců.

"To, že dívčiny šaty představovaly problém, mě šokuje a zneklidňuje," řekl AFP bývalý generální tajemník malajsijského olympijského výboru Sieh Kok Chi. "Vždyť je jí sotva 12 let. Nikdo nemá právo vnucovat jí svá pravidla. Pořadatelé turnaje by měli podat demisi," dodal.

Témata:  Malajsie Islám

Aktuálně se děje

11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy