Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ozbrojenci zaútočili u školy v Aténách

Atény
Atény
Foto: INT

Atény - U školy v Glyka Nera, což je severovýchodní předměsí Atén, se dnes střílelo. Ozbrojenci tam zabili muže (47) v době, kdy rodiče přiváželi děti. Podle policie nejde o terorismus, gangy si prý vyřizovaly účty.

Policie oznámila, že nejméně dva ozbrojenci stříleli u bočního vchodu do školy v Glyka Nera.

Muž seděl již v autě, když se k němu přiblížili dva střelci a vypálili na něj nejméně osm ran. Sami pak z místa uprchli na motocyklech. Jedna střela se odrazila od stěny a lehce zranila ženu, která byla poblíž. Poblíž místa policisté našli automobil, který někdo polil benzinem a zapálil.

Policie případ vyšetřování považuje za vyřizování účtů mezi vyděračskými gangy. Zabitý muž v minulosti čelil obvinění z řízení vyděračského podniku a v roce 2003 přežil pokus o zabití.

Témata:  Atény gangy střelba

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.