reklama

Podle průzkumu Suffolk University vnímá Trumpa nepříznivě přibližně 82% dotázaných Francouzů. 13% jej vnímá příznivě a 5% bylo nerozhodnuto. 0,27% dokonce o něm vůbec neslyšelo. Průzkum ukázal též širokou neoblíbenost Vladimíra Putina (71%), zato Angela Merkelová byla negativně vnímána jen 23%. Podle průzkumu je čínský prezident Si Ťin-pching ve Francii oblíbenější (41% neoblíbenost) než oba prezidentští kandidáti Emmanuel Macron (52% neoblíbenost) a Marine Le Penová (69% neoblíbenost).

 Odpůrci Le Penové využily tohoto odporu Francouzů k Trumpovi  k její diskreditaci. Vyvěsili plakáty, na kterých je podobizna Trumpa s účesem Le Penové a frází "ne vous Trumpez pas." Ta je slovní hříčkou francouzského úsloví „ne vous trompez pas", což znamená "nedělej chybu." Na videu vytvořeném kampaní „Jamais Marine" („Nikdy Marine) je zase zobrazena usmívající se Le Penová, jak říká „Nikdy Brexit, nikdy Donald Trump.“

Samotný Trump se o Le Penové vyjádřil pochvalně, ačkoliv se držel diplomatické tradice a nikdy neřekl, že by jí chtěl za prezidentku Francie. „Kdokoliv je nejdrsnější vůči radikálním islámským terorismům a kdo je nejtvrdší na hranicích, bude na tom ve volbách dobře,“řekl Trump pro Associated Press s tím, že ona „je nejsilnější na hranicích.“ Jeho předchůdce, Barack Obama, který je ve Francii obecně vnímán pozitivně, otevřeně podpořil jejího protikandidáta.