Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Otřesný případ: Migrant mučil jiného běžence kvůli penězům, uřízl mu víčka a propíchl oči

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Berlín – Z Německa přichází zpráva o brutálním mučení mezi migranty. Časopis Bild informuje o incidentu, který se odehrál v jednom z tamních zařízení pro migranty. Jeden žadatel o azyl uřízl oční víčka jinému běženci, pak jej oslepil tak, že mu vrazil do očí pero. To vše kvůli dluhu ve výši 50 eur.

K brutálnímu útoku došlo v říjnu loňského roku, kdy se 20letý žadatel o azyl identifikovaný jako Mustafa H. objevil v bytě 19letého Dawita W. ve městě Schlüchtern, aby si vybral svůj dluh. Protože mladší muž nemohl zaplatit, Mustafa jej pobodal dvěma noži na krku a mučil ho, píše magazín.

S tím se ale Mustafa nespokojil. Migrantovi z Eritreje ještě ukousl uši a nakonec mu také uřízl oční víčka. Poté vzal kuličkové pro a bodl je své oběti do obou očí, čímž jej úplně oslepil. Lékař později uvedl, že oči migranta byly úplně „zničené“.

Informace se dostaly na veřejnost až teď. Stalo se tak poté, co v německém městě Hanau začal proces s útočníkem. Oběť trestného činu nebyla přítomna při hlavním líčení, podle soudkyně je držen dostatečně daleko od svého útočníka. Předsedající soudkyně Susanne Wetzel označila incident za „velmi brutální a bizarní čin“, obžaloba uvedla, že při útoku nešlo jen o mučení, ale také o pokus o vraždu.

Státní zástupce uvedl, že dluh 50 euro byl pouze záminkou, kterou Mustafa využil, aby mohl svou oběť navštívit. Jeho skutečnou motivací prý nebylo vybrat si dluh, ale zavraždit mladého migranta. Útočník a oběť se před útokem znali, potkali se v azylovém středisku v Bad Soden-Salmünster. Pak prý byli více než dva roky přátelé. Obviněný nepodal žádnou výpověď a odmítl podrobněji mluvit o motivaci k útoku.

Násilí mezi migranty, ke kterému nejčastěji dochází přímo v azylových domech, je v Německu poměrně obvyklé. Podobné incidenty mají za následek hromadné rvačky mezi žadateli o azyl, zejména mezi lidmi různých národností.

Témata:  uprchlíci Německo krimi

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:33

Julia Navalná je na seznamu 100 nejvlivnějších lidí světa časopisu Time

Julia Navalná, vdova po zesnulém ruském opozičním vůdci Alexeji Navalném, hovořila pro časopis Time o svém rozhodnutí vstoupit do politiky poté, co se objevila na obálce jeho posledního čísla, které je věnováno stovce nejvlivnějších lidí světa.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy