Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muslimská dívka upálena zaživa, dopomohla zamilované dvojici k útěku

Muslimové, islám
Muslimové, islám
Foto: Pixabay

Islámábád - Kmenová rady v Pákistánu nařídili upálit zaživa dívku (16), která pomohla zamilované dvojici utéci za účelem tajného sňatku. Policie 15 členů rady zatkla.

Obětí se minulý týden stala dívka v oblasti nacházející se asi 50 kilometrů severovýchodně od Islámábádu. Vykonavatelé trestu dívku nejdříve zdrogovali, poté ji posadili do automobilu, ve kterém předtím milenci uprchli, přivázali ji k sedadlům, polili ji i auto benzinem a zapálili.

Kmenová rada krutý trest nad dívkou vynesla proto, že nenapravitelně pošramotila čest své vesnice. Mezi zadrženými jsou i matka a bratr dívky, kteří s rozsudkem souhlasili.

Loni se obětí "vražd ze cti" stalo v Pákistánu více než 500 mužů a žen, uvedla organizace na obranu lidských práv Human Rights Commission of Pakistan.

Témata:  Pákistán Islám

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy