Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Průšvih rakouské policie: Lupič využil nepozornosti u soudu a utekl oknem

Rakouská policie, ilustrační fotografie
Rakouská policie, ilustrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Innsbruck - Přímo z okna justiční budovy v tyrolské metropoli dnes po vynesení verdiktu vyskočil čerstvý odsouzenec a pokusil se zmizet v ulicích historického centra města. Svobody si dlouho neužíval.

Chorvata (22) policie zadržela loni v prosinci v souvislosti s loupežným přepadením tří žen v innsbruckých podzemních garážích, během vyšetřování navíc obvinění rozšířila o sérii vloupání. A právě případů vloupání se dnešní stání týkalo.

"Muž využil čas určený na poradu se svým obhájcem, rozběhl se k oknu a vyskočil ven," uvedl mluvčí soudu Andreas Stutter.

Dodal, že v sále byli po celou dobu stání přítomni tři strážní, ti ale během porady s obhájcem opustili sál. Policie spolu s justiční stráží mladíka brzy v centru Innsbrucku dopadla.

Témata:  Rakousko zajímavosti loupež policie Rakousko

Aktuálně se děje

11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.