Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hamburský hotel odmítl ubytovat Trumpa, na summit G20 bude dojíždět z Berlína

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Berlín - Americký prezident Donald Trump nebude mít během červencového summitu zemí G20 v Hamburku zrovna pohodlí. Nocovat musí v Berlíně. Hotel, v němž chtěl v Hamburku bydlet, ho totiž odmítl ubytovat.

Trump chtěl původně nocovat v hamburském hotelu Vier Jahreszeiten, ten ho však už v dubnu odmítl ubytovat. Důvodem byly zřejmě bezpečnostní obavy, během summitu se totiž očekávají rozsáhlé protesty.

Nakonec má americký prezident přebývat spolu s asi 200 členy doprovodu v berlínském hotelu Intercontinental. Do asi 250 kilometrů vzdáleného Hamburku by Trump mohl létat vrtulníkem. Tuto alternativu ale ztěžuje fakt, že Intercontinental nemá v areálu hotelu vhodné místo pro přistávání.

Rozhodnutí Trumpa zřejmě donutí berlínskou policii přehodnotit dosavadní plány, které počítaly s tím, že do Hamburku na summit vyšle 3000 policistů. Značná část z nich ale asi nyní bude muset zůstat v Berlíně.

Témata:  Donald Trump Německo G20

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy