reklama

Svůj sloupek s titulkem „Trump prohraje, nebo sním tenhle sloupek" napsal v době, kdy newyorský miliardář začal dominovat průzkumům mezi republikánskými voliči, analytiky byl však stále považován za outsidera.

Milband hodlá příští týden slib splnit a už má prý řadu receptů, z nichž bude vybírat. „Uděláme si velké, krásné jídlo, a Mexiko to zaplatí," prohlásil Milbank v narážce na Trumpovy hlasité výroky o velké zdi mezi USA a Mexikem, za jejíž stavbu prý jako prezident přiměje zaplatit sousední národ.

Zveřejnil také video, na kterém v kuchařské zástěře představil několik receptů, které prý vycházejí z nápadů zaslaných čtenáři. Už vyrobil novinový jarní závitek, příliš jedle ale nevypadal. Mezi použitelnějšími recepty figuruje mátová polévka s hráškem a novinami, špenátová taštička z tiskového těsta či Trumpův deníkový koláč.

O nejlepším receptu pro kulinářskou show teď mohou hlasova lidí, nejzajímavější varianta bude příští čtvrtek živě k vidění na jeho facebookovém profilu. Kuchařem večera bude washingtonský šéfkuchař Victor Aibisu z restaurace Del Campo a jídlo bude hodnotit gastronomický kritik Tom Sietesma. „Všechno to spláchneme lahví dobrého Trumpova vína, pokud taková věc existuje," ukončil pozvánku s ironickým úšklebkem novinář.