Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Němečtí vyšetřovatelé podnikli razie v Daimleru, kvůli emisím zasahovali na 11 mistech

Německá vlajka
Německá vlajka
Foto: Pixabay

Frankfurt - Německá policie dnes provedla razie v 11 sídlech automobilky Daimler ve čtyřech spolkových zemích. Prohlídky podle prokuratury iniciovalo vyšetřování zaměstnanců, kteří jsou podezřelí z podvodu a klamavé reklamy v souvislosti s manipulacemi s emisemi u naftových osobních vozů.

Vyšetřování Daimleru je součástí vlny pozornosti, kterou regulační a vyšetřovací úřady po celém světě věnují automobilkám od září 2015, kdy koncern Volkswagen přiznal, že do naftových vozů instaloval zařízení pro manipulace s emisemi oxidů dusíku při testování.

Do prohlídky 11 sídel Daimleru v Bádensku-Württembersku, Dolním Sasku a Sasku se zapojilo přes 250 lidí, včetně policie a místních vyšetřovatelů. Zdroj agentury Reuters řekl, že v kauze není vyšetřován nikdo z vedení společnosti.

Vyšetřování zaměstnanců Daimleru prokuratura ve Stuttgartu oznámila v březnu. V dubnu firma sdělila, že ji kvůli nadměrným emisím dusíku z naftových vozů pomocí přídavných zařízení vyšetřují i americké úřady.

Témata:  dieselgate Německo ekonomika

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 20:38

Mrazivé noční počasí až do odvolání. Výstraha platí téměř pro celou zemi

Mrazivým počasím začne i nadcházející týden, do jehož začátku zbývá pár hodin. Teploty budou v noci klesat pod nulu téměř na celém území republiky, platí výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy