Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Maďarsko učiní patřičné kroky proti migrantům. Incidenty v zemi se zhoršují

Viktor Orbán
Viktor Orbán
Foto: kremlin.ru

Budapešť - Maďarský premiér Viktor Orbán vyzval ministra vnitra Sándora Pinter, aby přijal patřičná opatření týkající se uprchlíků. Důvodem je obtěžování maďarských žen žadateli o azyl.

Orbán tak učinil po incidentu s migranty v západomaďarském městě Körmend. Televize ATV uvedla,  že incident s migranty přerušil trénink místních házenkářek.

Ministr János Lázár podle agentury MTI uvedl, že migranti během tréninku obtěžovali házenkářky. Vláda se v této záležitosti proto obrátí na primátora Körmendi Istvána Bebesa.

Migranti z tábora pozorovali trénink juniorských házenkářek v sousední sportovní hale. Důstojník policejní školy, na jejímž dvoře stojí stanový tábor migrantů, je vyzval, aby od haly odešli. Jeden z cizinců se ale naštval a v reakci na výzvu vykopl okno haly.

Témata:  Viktor Orbán Maďarsko

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.