Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Další útok na Pásmo Gazy jako odveta za střelbu na izraelské vojáky

Izrael, ilustrační foto
Izrael, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Jeruzalém - Izraelská armáda dnes ráno podnikla další letecký útok na hnutí Hamas v Pásmu Gazy. Úder byl odvetou za minometnou střelbu na izraelské vojáky operující podél hranice s Gazou.

Už v noci na čtvrtek a ve čtvrtek odpoledne uskutečnili Izraelci odvetné údery na pozice Hamasu. Po odpolední palbě izraelských tanků oznámily palestinské nemocniční zdroje, že zahynula palestinská žena. Původní zprávy týkající se nočních náletů hovořily o čtyřech zraněných Palestincích, z nichž tři byly děti.

"Nevoláme po nové válce, ale za žádných okolností nebudeme akceptovat podobné vpády," uvedl na adresu Izraelců a jejich pronikání na palestinské území Ismáíl Haníja, který vede správu radikálního Hamasu v Pásmu Gazy.

Armádní mluvčí Peter Lerner ve čtvrtek uvedl, že armáda napočítala desítku ozbrojených incidentů. Podle Lernera jde o "nejvážnější vyostření situace" od letní války mezi Izraelem a Hamasem v roce 2014. Během tohoto padesátidenního konfliktu zahynulo více než 2200 Palestinců, ze dvou třetin to byli civilisté.

Témata:  Izrael HAMÁS Gaza

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy