Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německo zakáže muslimům zahalování se v autě

Muslimové
Muslimové
Foto: Pixabay

Berlín - Řidiči v Německu nebudou smět jezdit se zahaleným nebo maskovaným obličejem. Za porušení předpisu bude motoristům hrozit pokuta ve výši 60 eur (téměř 1600 korun)

Zakázány mají být silně zahalující závoje nebo masky. Cílem opatření, o němž informoval list Saarbrücker Zeitung, je snadnější rozpoznání totožnosti řidičů s ohledem na automatizované dopravní kontroly.

Plánovaný zákaz se týká masek a závojů, které zakrývají "celý obličej nebo jeho podstatné části". Povoleny zůstávají pokrývky hlavy, jako jsou klobouky, čepice nebo šátky, které nechávají obličej odhalený, stejně jako třeba masopustní líčidla nebo sluneční brýle.

Součástí chystaného zpřísnění pravidel silničního provozu má být také například tvrdší postih za používání mobilního telefonu nebo tabletu při řízení.

Témata:  Německo muslimové Islám

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy

Vláda Petra Fialy ve Sněmovně

Vláda rozhodla o pokračování podpory firmám, které exportují na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.