reklama

Atentát se odehrál na mostě přes řeku Temži a v několik set metrů vzdálené čtvrti Borough Market. Trojice útočníků na mostě najela vysokou rychlostí dodávkou do lidí na chodníku a v nedaleké čtvrti pak zaútočila na lidi noži. Policie atentátníky krátce po ohlášení incidentu zastřelila.

Londýnská policie vyzývá, aby se lidé nadále vyhýbali oblastem London Bridge a Borough Market. Mimo provoz jsou nadále některé vlakové stanice  a stanice metra London Bridge a Borough.

V případě potřeby se obracejte na nouzovou linku ZÚ Londýn: +44 77 6968 2442 nebo na Operační a informační centrum MZV: +420 224 182 425. Londýnská metropolitní policie zřídila kancelář a tel. linku, na kterou se mohou obracet lidé obávající se v souvislosti s teroristickým útokem v Londýně o své blízké: 0800 096 1233 a +44(0)20 7158 0197. Oficiální informace Londýnské metropolitní policie: https://twitter.com/metpoliceuk

Velvyslanectví Londýn doporučuje českým občanům pobývajícím v Londýně, nebo sem cestu plánujícím, být ostražitý a vyhýbat se místům s vysokou koncentrací lidí, až do odvolání, které bude následovat po dalším vyhodnocení situace.

V Česku není podle nedělního vyjádření ministra vnitra Milana Chovance kvůli útokům v Londýně zatím důvod svolávat Bezpečnostní radu státu a není třeba ani měnit stupeň teroristické hrozby, který je na čísle jedna.