Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Loterie Powerball byla vybrána, jeden šťastlivec vyhrál 429,6 milionu

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Washington - Jediný šťastlivec vyhrál v sobotu v americké loterii Powerball 429,6 milionu dolarů. Tiket se správnou kombinací šesti čísel - 25, 66, 44, 5, 26 a jackpotovým Powerballem 9 - byl podán v New Jersey.

Kdo je konkrétním výhercem sobotního večerního tahu, zatím není známo. I když se stal velkým boháčem, nejde o nejvyšší výhru v USA, v lednu totiž ve stejné loterii padl rekordní jackpot ve výši 1,59 miliardy dolarů, o který se podělili tři výherci.

Šance na výhru v Powerballu je jedna ku 292 milionům. Statistici uvádějí, že Američané tak mají zhruba 25krát větší šanci stát se prezidentem Spojených států, než vyhrát v této sázkové hře.

Pokud bude chtít výherce získat jackpot v celé výši, musí se spokojit se splátkami rozloženými do 29 let. Může si také nechat výhru vyplatit naráz, ale v takovém případě se výhra výrazně zkrátí na 284,1 milionu dolarů.

Témata:  loterie Powerball USA USD (americký dolar)

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:07

Putinova ex-manželka přišla ve Francii o vilu. Kreml zuří

Kreml ve čtvrtek odsoudil rozhodnutí francouzských úřadů zkonfiskovat vilu, která patří současnému partnerovi exmanželky ruského prezidenta Vladimira Putina.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy