Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump odvážně: Podporu dalších republikánů nepotřebuju

Donald J. Trump
Donald J. Trump
Foto: Facebook

Washington - Donald Trump už patrně vzdal svou snahu sjednostit republikány a oznámil, že k vítězství v prezidentských volbách podporu významných politiků nepotřebuje.

Trump prohlásil, že v boji o Bílý dům uspěje díky hlasům, které dostane od demokratických voličů. "Myslím, že by bylo lepší, kdyby byla (strana) jednotná, myslím, že by to bylo... nějak lepší. Ale nemyslím, že by vlastně musela být jednotná v tradičním smyslu slova," uvedl Trump.

Magnátovi se ale stále nedaří získat podporu části stranického jádra. V pátek se sice za něj postavili někdejší prezidentský kandidát Bob Dole a bývalý viceprezident Dick Cheney, ale řada dalších republikánských osobností se k němu nehlásí.

Na rozdíl od Trumpa Hillary Clintonová, která zřejmě zvítězí v primárkách Demokratické strany, má ve svém táboře velkou podporu. Podle AP má už nyní zajištěno 2205 hlasů včetně takzvaných superdelegátů a k automatické nominaci ji chybí 178 hlasů. Podle průzkumů je téměř jisté, že si je ve zbývajících primárkách zajistí.

Trump svoje problémy s podporou v republikánském táboře zlehčuje. Místo toho se už soustředí na útoky proti Clintonové. V sobotu proti ní znovu vyrukoval s někdejší manželskou nevěrou jejího muže. "Je provdaná za muže, který nejhůře zneužíval ženy v politických dějinách," prohlásil na shromáždění svých stoupenců ve městě Spokane.

Témata:  Donald Trump Hillary Clintonová USA

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 11:46

Ruské regiony ruší kvůli Ukrajině vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství

Nejméně pět ruských regionů se rozhodlo zrušit vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství, kterým si Rusko připomíná sovětské vítězství nad nacistickým Německem dne 9. května. Tato opatření jsou reakcí na hrozbu útoků z Ukrajiny, s níž Rusko vede více než dva roky válečný konflikt, informoval server The Moscow Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy