Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nemám žádné soukromí, stěžoval si v rozhovoru princ Harry

Cressida Bonasová s princem Harrym
Cressida Bonasová s princem Harrym
Foto: The Telegraph

Londýn - Britský princ Harry poskytl rozhovor BBC u příležitosti dnes zahajované charitativní soutěže Invictus Games. Postěžoval si na neustálé zasahování do svého soukromí.

"Je smutné, že hranice mezi veřejným a soukromým životem už téměř neexistuje," poznamenal princ v rozhovoru.

Zdroj: YouTube

Ujistil, že on a ostatní členové královské rodiny si jsou "naprosto vědomí svého privilegovaného postavení". "Strávím zbytek života tak, abych si toto privilegium zasloužil, a budu se snažit upoutat pozornost na věci a záležitosti, na kterých mi opravdu záleží a na kterých, jak doufám, záleží i jiným lidem," zdůraznil.

"Každý má právo na své soukromí a mnoho lidí z veřejnosti ho užívá, ale v některých oblastech je bohužel neustálá potřeba hledat sebemenší podrobnosti o tom, co se děje v zákulisí. To je zbytečné," myslí si Harry.

V Invictus Games soutěží bývalí vojáci, kteří jsou po bojových zraněních invalidní. Harry před dvěma roky v Londýně zahajoval její první ročník, letošní se koná do 12. května v Orlandu na Floridě.

Témata:  Princ Harry Velká Británie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy