Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Šestnáctiletá Indka byla hromadně znásilněna, pak ji násilníci vyhodili z jedoucího vlaku

Prostestující požadovali pro násilníka trest smrti.
Prostestující požadovali pro násilníka trest smrti.
Foto: dailymail.co.uk **dailymail.co.uk**

Dillí - 16letá Indka byla hromadně znásilněna a později vyhozena z jedoucího vlaku. Kvůli vážným zraněním musela být hospitalizována. Nejméně dva z agresorů napadenou znali a bydleli v jejím sousedství.

Napadená vypověděla, že ji unesli dva muži poblíž jejího domu v severoindickém státě Bihár. V sobotu ji prý brutálně znásilnili a později donutili nastoupit do vlaku. Tam se přidali k útočníkům další tři muži, o nichž dívka uvedla, že ji rovněž znásilnili.

Skupina dívku nakonec z vlaku za jízdy vyhodila. Lidé ji pak nalezli u trati a se zlomeninami a dalšími zraněními odvezli do nemocnice, popisuje BBC.

Téma násilí na ženách se v Indii dostalo do popředí společenského zájmu v roce 2012, kdy v hlavním městě zemřela studentka, kterou v jedoucím autobuse brutálně znásilnila skupina mužů.

Jeden z nich později spáchal ve vězení sebevraždu, nad čtyřmi soud vynesl trest smrti. Poslední z nich, který byl v době útoku nezletilý, se koncem roku 2015 dostal z vězení.

Témata:  znásilnění Indie

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy