Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Šestnáctiletá Indka byla hromadně znásilněna, pak ji násilníci vyhodili z jedoucího vlaku

Prostestující požadovali pro násilníka trest smrti.
Prostestující požadovali pro násilníka trest smrti.
Foto: dailymail.co.uk **dailymail.co.uk**

Dillí - 16letá Indka byla hromadně znásilněna a později vyhozena z jedoucího vlaku. Kvůli vážným zraněním musela být hospitalizována. Nejméně dva z agresorů napadenou znali a bydleli v jejím sousedství.

Napadená vypověděla, že ji unesli dva muži poblíž jejího domu v severoindickém státě Bihár. V sobotu ji prý brutálně znásilnili a později donutili nastoupit do vlaku. Tam se přidali k útočníkům další tři muži, o nichž dívka uvedla, že ji rovněž znásilnili.

Skupina dívku nakonec z vlaku za jízdy vyhodila. Lidé ji pak nalezli u trati a se zlomeninami a dalšími zraněními odvezli do nemocnice, popisuje BBC.

Téma násilí na ženách se v Indii dostalo do popředí společenského zájmu v roce 2012, kdy v hlavním městě zemřela studentka, kterou v jedoucím autobuse brutálně znásilnila skupina mužů.

Jeden z nich později spáchal ve vězení sebevraždu, nad čtyřmi soud vynesl trest smrti. Poslední z nich, který byl v době útoku nezletilý, se koncem roku 2015 dostal z vězení.

Témata:  znásilnění Indie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy