Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Incident u britského parlamentu nebyl teroristický čin

Londýn
Londýn
Foto: dailymail.co.uk **dailymail.co.uk**

Londýn - Muž vyzbrojený nožem, kterého policie zadržela minulý týden před budovou parlamentu v Londýně, nebyl terorista. Čelí obvinění z držení útočné zbraně a z napadení policisty během výkonu funkce.

Eniola Mustafa Aminu (27) byl zadržen v pátek odpoledne před Westminsterským palácem. Policisté ho zpacifikovali paralyzérem.

Incident se odehrál v době, kdy Británie čelí sérii teroristických útoků. Jeden z nich se odehrál v březnu právě u budovy parlamentu, kde najel Khalid Masood vozem do chodců. Posléze ubodal policistu před sídlem zákonodárného sboru. Celkem si atentát vyžádal pět obětí.

Na rozdíl od tohoto činu nepovažuje policie incident z minulého týdne za teroristický.

Kromě březnového atentátu se Británie stala v posledních měsících svědkem dalších tří útoků. Ten v multifunkční hale v Manchesteru si vyžádal 22 obětí, při atentátu na Londýnském mostě a tržišti Borough Market zemřelo 11 lidí včetně tří útočníků. Toto pondělí pak najel do davu muslimů muž dodávkou. Na místě zůstal jeden mrtvý a 11 zraněných.

Témata:  Velká Británie Londýn EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 10:02

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě UNRWA

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA). Ta přišla v pondělí s informacemi, že Tel Aviv nikdy nevyjádřil obavy ze zaměstnanců UNRWA, jejichž seznam dostává každoročně od roku 2011.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy