Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Stovky muslimů konvertují ke křesťanství, co je k tomu vede?

Bible, ilustrační foto
Bible, ilustrační foto
Foto: INT

Berlín – Většina uprchlíků, kteří v rámci současné migrační krize přichází do Evropy, jsou muslimové. Americký server The Daily Caller ale s odkazem na německý časopis Stern poukazuje na rostoucí počet muslimů, kteří konvertují ke křesťanství.

Albert Babajn je pastor, který v Německu od začátku roku 2016 už ke křesťanství přivedl 196 muslimů. Minulý týden ve čtvrtek například během hromadného křtu ke křesťanství konvertovalo více než 80 muslimů.

Sám Babajan odhaduje, že se do konce roku toto číslo vyšplhá na 500. „Motiv změny víry je pro mnoho lidí stejný – zklamání z islámu," vysvětluje.

„Celý život jsem hledala mír a štěstí, ale v islámu jsem je nenašla," uvedla například íránská dívka Shima. „Být křesťanem pro mě znamená štěstí," dodala.

Někteří lidé ale varují, že úmysly konvertujících nemusí být zcela čisté. Jak server vysvětluje, němečtí imigrační úředníci často upřednostňují křesťanské uprchlíky, kteří by při návratu do své země mohli riskovat perzekuci nebo smrt.

Babajan ale takováto obvinění odmítá. „Pokud nabydu dojmu, že někdo nevěří z celého svého srdce, tak ho nepokřtím," uvedl. Ani změna víry navíc není zárukou, že bude uprchlíkovi umožněno zůstat. Asi 10 % z lidí, které Babajan pokřtil, bylo podle něj deportováno.

Témata:  Islám Německo křesťanství muslimové

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 9:59

V Bruselu dnes odstartuje summit EU, bude se jednat o Ukrajině i Íránu

Dnes večer v Bruselu začíná mimořádný summit EU, kde se šéfové států a vlád zaměří na situaci na Ukrajině, Blízkém východě, vztahy s Tureckem a konkurenceschopnost Evropské unie. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy