Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sýrská vláda propustila na dobré slovo 672 vězňů

Sýrie, ilustrační foto
Sýrie, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Damašek - Syrská vláda dnes oznámila, že propustila 672 vězňů, kteří slíbili, že budou ctít autoritu státu. Podle vlády má krok podpořit proces "usmíření".

Tímto pojmem vláda podle agentury Reuters označuje místní dohody s povstalci, kteří slíbili složení zbraní, respektování vlády nebo odchod do jiných povstaleckých oblastí.

"Byli propuštěni po slibu, že nebudou podnikat nic proti národní bezpečnosti nebo stabilitě," řekl syrský ministr spravedlnosti Hišám Šaar, kterého citovala oficiální syrská agentura SANA.

Šaar řekl, že většina propuštěných vězňů je z Damašku, ale jsou mezi nimi i další z celé Sýrie, což podle Reuters ukazuje, že propuštění není vázáno na konkrétní dohodu týkající se jedné oblasti kontrolované vzbouřenci.

SANA neuvedla, za co byli propuštění vězni předtím zavřeni, ale někteří z nich Reuters řekli, že byli zatčeni za protivládní činnost.

Témata:  Sýrie Syrská krize věznice

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 15:01

Česko přijalo víc uprchlíků z Ukrajiny, než zvládá, myslí si většina Čechů

Podle nedávného průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM) si většina lidí myslí, že Česká republika přijala více uprchlíků z Ukrajiny, než je schopna zvládnout. Tento názor sdílí 58 procent respondentů. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy