Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německo jásá? Letos přišlo "jen" 190 tisíc migrantů, jaké jsou další kroky?

Berlín, ilustrační foto
Berlín, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Berlín - Do Německa letos přišlo zhruba 190 tisíc uprchlíků. Jde o prudký pokles, země se tak chce nyní více soustředit na integraci.

Za duben a první květnový týden přišlo do Německa podle údajů Spolkového úřadu pro migraci a uprchlíky (BAMF) zhruba 16.000 osob. V březnu jich bylo asi 21.000, v lednu ještě zhruba 97.000.

Díky nižšímu počtu příchozích může BAMF rychleji rozhodovat o žádostech o azyl, které běženci podávají. U nových žádostí nyní trvá vyřízení zhruba týden. Úřad se ale musí vypořádat i s žádostmi o azyl z loňského roku, které kvůli zahlcení nedokázal dosud rozhodnout. Je jich zhruba 430.000, šéf BAMF Frank-Jürgen Weise ale očekává, že se všechna řízení podaří dokončit v letošním roce.

"Počet rozhodnutí (o azylu) se proti loňsku ztrojnásobil," uvedl Weise. Upozornil, že lidé, jimž úřady přiznaly status uprchlíka, nyní přicházejí na trh práce, a proto je nutné ve větší míře usilovat o jejich integraci.

Témata:  Německo uprchlíci

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:14

Feri neuspěl s odvoláním, tříletý trest vězení za znásilnění platí

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy