Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Přestřelka v arkansaském klubu: Lidé vyskakovali z oken, 17 zraněných

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Little Rock (Arkansas) - V nočním klubu Power Ultra Lounge v arkansaské metropoli Little Rock se strhla přestřelka. Zranění utrpělo 17 lidí, jeden z nich je v kritickém stavu. Policisté zatím nikoho nezadrželi, avšak žádný z útočníků podle nich není na útěku.

Ostrá výměna názorů mezi několika lidmi vyústila v přestřelku, která začala okolo 2:30 ráno místního času (9:30 SELČ). Podle šéfa místní policie Kentona Bucknera byli v tu dobu uvnitř klubu většinou velmi mladí lidé a nejmladšímu ze zraněných je 16 let.

Kromě 17 postřelených utrpěli lehčí poranění i lidé, kteří se v panice během střelby pokoušeli všemi způsoby uprchnout ven a někteří skákali z oken klubu situovaného v několikapatrové budově.

Buckner médiím řekl, že je z vyvolání přestřelky podezřelých několik lidí, nikoho z nich však policie dosud nezadržela. O teroristický čin se podle policie nejednalo, uvedla televize NBC News.

Témata:  střelba v USA USA policie USA

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 21:04

Češi pracují na zajištění další munice pro Ukrajinu, přiznal Fiala

Česko má nasmlouváno 180 tisíc kusů dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu a pracuje na zajištění dalších 300 tisíc kusů, prozradil premiér Petr Fiala (ODS) britskému deníku Financial Times. Evropa musí podle Fialy posílit také vlastní obranu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy