Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V případu velkého pašování zbraní byli zadrženi další lidé

Policie Velké Británie
Policie Velké Británie
Foto: Filip Toužimský, EuroZprávy.cz

Londýn - Britská policie v souvislosti s případem pašování zbraní dopadla další dva lidi. Úřady už před týdnem oznámily, že na francouzské straně tunelu pod kanálem La Manche zabavily 79 funkčních ručních zbraní a munici, v poutech tehdy skončili Polák a Čech.

Následně policie provedla zátah v Iveru na západě Londýna, kde byla zadržena dvojice místních obyvatel. Při razii bylo objeveno dalších deset střelných zbraní.

Minulý týden v pondělí poslal soud Poláka a Čecha do vazby, oba si již vyslechli obvinění z pašování zbraní a z komplotu získat zbraně pro další kriminální činnost.

Policie nemá pochyb o tom, že zbraně měly skončit v ulicích Londýna. "Tam by způsobily neštěstí a nepředstavitelnou škodu," řekl zástupce policie Michael Gallagher.

Témata:  zbraně Velká Británie Češi pašeráctví policie Velká Británie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.