Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

FBI zadržela vojáka, prý přísahal věrnost Islámského státu

FBI
FBI
Foto: FBI **www.fbi.gov**

Washington - FBI v sobotu zadržela příslušníka americké armády podezřelého z podpory terorismu. Podle agentů jde o seržanta 25. motostřelecké divize z Honolulu, který měl spojení s Islámským státem.

Ikaika Kang (34) v armádě zastával funkci operátora letové kontroly. Teroristům údajně přísahal věrnost. Chtěl jim předat utajované vojenské dokumenty a bezpilotní aparát. Měl také zájem na jejich výcviku.

Kang, kterého vyšetřovatelé sledovali rok, nastoupil do služeb armády USA v roce 2001, později sloužil v amerických jednotkách působících v Iráku a Afghánistánu.

Podle FBI neměl v USA žádné spolupracovníky, kteří by mohl znamenat ohrožení obyvatelstva.

Témata:  FBI Federální úřad pro vyšetřování (Federal Bureau of Investigation) terorismus Islámský stát

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.