Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ukrajina zlikvidovala teroristickou skupinu, okamžitě obvinila Rusko

Ukrajinská armáda, ilustrační fotografie
Ukrajinská armáda, ilustrační fotografie
Foto: mil.in.ua

Kyjev - Na Ukrajině byla zlikvidována teroristická skupina, která v dubnu provedla bombový útok. Exploze tehdy zabila jednoho člověka a dalších šest zranila.

Ukrajinská kontrarozvědka SBU sdělila, že jde o "teroristy financované a řízené tajnými službami Ruské federace", kteří jsou odpovědní za výbuch, k němuž došlo letos 14. dubna v obci Novooleksijivka.

Při vyšetřování události pracovníci SBU odvrátili další podobný útok, který měl být spáchán 20. dubna přímo v Heničesku. Při prohlídce auta podezřelých policie našla plastickou trhavinu, která odpovídala síle 40 kilogramů trinitrotoluenu.

Předseda ukrajinského parlamentu Andrij Parubij dnes s odvoláním na "speciální informace" obvinil Rusko, že vyčlenilo "ohromné" finanční prostředky na destabilizaci řady ukrajinských oblastí během květnových oslav výročí konce druhé světové války.

Témata:  Ukrajina Rusko

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy