Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Thajsku zadrželi Čecha hledaného Interpolem, údajně se dopustil milionového podvodu

Bangkok
Bangkok
Foto: Pixabay

Bangkok - Na jihu Thajska byl v pátek zatčen český občan (42) hledaný Interpolem pro podezření z několikamilionového podvodu. V zemi se ukrýval tři roky.

List Bangkok Post napsal, že jde o Radka Juříčka ze Vsetína. Zadržen byl na letišti Koch Samui v provincii Suráttchání, kam přicestoval po vnitrozemském letu. Juříčka převzal thajský imigrační úřad a bude předán Interpolu.

Je hledán proto, že se v Česku spolu se dvěma spolupachateli v roce 1999 údajně dopustil falšování dokumentů, čímž měl způsobit nejmenované společnosti škodu ve výši zhruba 40 milionů korun.

Na Juříčka upozornilo přistěhovaleckou policii provincie Suráttchání české velvyslanectví v Bangkoku. Muž přijel do Thajska v únoru 2014 a dostal roční povolení k pobytu, které pravidelně obnovoval. Tvrdil, že se živí jako učitel jazyků v soukromém vzdělávacím ústavu.

Témata:  Češi Thajsko podvod Interpol

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:06

Německo zadrželo dva muže v případu špionáže a sabotáže spojené s Ruskem

Prokuratura oznámila, že vyšetřovatelé zatkli dva muže německo-ruského původu kvůli podezření ze špionáže pro Rusko a údajnému plánování útoků v Německu, včetně cílů americké armády. Jejich cílem údajně bylo oslabit vojenskou podporu poskytovanou Ukrajině.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy