Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump trhá rekordy: S jeho politikou souhlasí jen 36 procent Američanů

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: The White House

Washington - Průzkum televize ABC News a listu The Washington Post ukázal, že popularita prezidenta Donalda Trumpa strmě klesá. S jeho politikou souhlasí jen 36 procent Američanů, což je v posledních 70 letech nejmenší podpora, jakou šéf Bílého domu zaznamenal po půl roce ve funkci.

Trumpovi se v tomto ukazateli nejvíc přibližuje Gerald Ford, kterého v únoru 1975 po půl roce v Bílém domě podporovalo 39 procent Američanů. Barack Obama a George Bush mladší měli po půl roce podporu ve výši 59 procent.

Dvě třetiny dotázaných nevěří, že Trump je schopen jednat jménem USA se světovými vůdci. Podle poloviny Američanů jsou Spojené státy pod Trumpovým vedením slabší.

Průzkum dále ukázal, že 63 procent dotázaných považuje za nepatřičnou schůzku nejstaršího Trumpova syna s ruskou advokátkou. Šedesát procent Američanů si myslí, že Rusko se loni pokoušelo prezidentské volby ovlivnit, a podle 67 procent dotázaných v tom Moskvě Trumpovi poradci pomáhali.

Podle 38 procent občanů Trump nijak výrazně nepokročil v plnění svých volebních slibů. 55 procent Američanů si myslí opak.

Témata:  Donald Trump prezident USA průzkumy

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy