Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Chorvatsko bojuje s rozsáhlými požáry, lidé utíkají z pláží

požár
požár
Foto: Pixabay

Záhřeb - Chorvatsko i nadále bojuje s rozsáhlými lesními požáry. Oheň v noci na dnešek vypukl nedaleko měst Bogomolje na ostrově Hvar a u Tugare. Odtud se šíří směrem na Split. Podle policie zatím nejsou hlášeny oběti na životech nebo materiální škody. Řada lidí ale byla evakuována.

Podle chorvatského deníku Jutarnji Vijesti policie uzavřela místní silnici vedoucí z městečka Srinjine do vsi Donje Sitno přibližně 15 kilometrů od Splitu.  

Hasičům se ještě stále nepodařilo uhasit požár u vsi Šestanovac ve východním cípu vnitrozemí, oheň je ale podle deníku Jutarnji Vijesti pod kontrolou.

O víkendu podle chorvatské agentury Hina u chorvatského pobřeží hořelo přibližně 352 hektarů lesa.

Oheň v noci na dnešek zachvátil i černohorské pobřeží na poloostrově Luštica na severu země, uvedl dnes chorvatský list Blic. Několik lidí se zde před plameny ukrývalo v moři, kde přibližně hodinu čekali na příjezd záchranářů. Informace o obětech na životech ani zraněných ale hlášeny nejsou.

Témata:  požáry v Chorvatsku Chorvatsko Černá Hora požáry

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy