Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Po útoku na Sinaji zemřelo pět policistů

Egypt
Egypt
Foto: Pixabay

Aríš (Egypt) - Při teroristickém útoku na severu Sinajského poloostrova přišlo dnes o život pět egyptských policistů, dalších pět příslušníků bezpečnostních složek bylo při incidentu zraněno.

Ačkoliv se k činu zatím nikdo nepřihlásil, je pravděpodobné, že útočili radikální islamisté. S odkazem na nejmenované bezpečnostní zdroje o tom informovala agentura AP.

Radikálové začali ve městě Aríš střílet na obrněné vozidlo, které patřilo policii. Následně vůz zapálili. Když na místo přijely posily, útočníci odpálili nálož.

Islamisté, jejichž cílem je svržení vlády prezidenta Abdal Fattáha Sísího, znásobili útoky na Sinajském poloostrově v roce 2013 po svržení tehdejšího prezidenta Muhammada Mursího. Ten byl zvolen rok předtím za islamistické Muslimské bratrstvo. Armáda po Mursího svržení tuto organizaci zařadila mezi teroristické skupiny.

Témata:  Egypt teroristické útoky v Egyptě

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.