Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Novým Zélandem se šíří zakázaná droga, zemřelo na ni sedm lidí

Nový Zéland
Nový Zéland
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Wellington - Syntetické konopí, které je na Novém Zélandu zakázané od roku 2014, často obsahuje nebezpečné chemické produkty. Od začátku července požití drogy zaplatilo životem již sedm lidí. Všichni se otrávili v Aucklandu.

"Jsme velmi znepokojeni tím, že uživatelé nevědí o chemických jedech, které při kouření této drogy vdechují," uvedl policejní inspektor Gary Lendrum.

Podle aucklandské soudní lékařky Deborah Marshallové byl rovněž zaznamenán podstatný nárůst hospitalizovaných osob po požití tohoto druhu drogy.

Syntetické konopí se na první pohled může podobat běžné vypěstované marihuaně, ale je návykovější a potenciálně smrtelné kvůli vysoké koncentraci látek, které mají napodobit tetrahydrocannabinol (THC). Syntetická forma se také často prodává ve formě tekutiny a kouří se v elektronických cigaretách.

Témata:  drogy Nový Zéland marihuana

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 10:44

Rusko podle expertů po schválení americké pomoci posílí útoky proti Ukrajině

Západní vojenští odborníci očekávají v následujících týdnech posílení ruských raketových a dronových útoků na Ukrajinu, než dorazí nová americká vojenská pomoc schválená Sněmovnou reprezentantů. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy