Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Cameron se před královnou opřel do několika zemí, vše ale zachytily kamer +VIDEO

Britský premiér David Cameron
Britský premiér David Cameron
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Londýn – Předseda britské vlády David Cameron se poměrně nevybíravě pustil do některých účastníků summitu proti korupci, který se bude tento týden konat v Londýně. Vše zachytily televizní kamery.

Cameron se ironicky svěřil královně Alžbětě II., že na summit proti korupci směřují i zástupci zřejmě nejzkorumpovanějších zemí světa. Výslovně přitom podle závěrů televize ITV zmínil Nigérii a Afghánistán.

Zdroj: YouTube

Debatě byl přítomen také canterburský arcibiskup Justin Welby, který namítl, že „zrovna tento konkrétní prezident zkorumpovaný není", aniž upřesnil, koho tím měl na mysli. Předseda dolní komory britského parlamentu John Bercow si ještě přisadil: „Dá se předpokládat, že přijíždějí na vlastní náklady?"

Protikorupční summit se bude zabývat především otázkou další existence daňových rájů, a to v době, kdy ještě zdaleka neutichla kauza Panamských dokumentů (Panama Papers).

Témata:  David Cameron Velká Británie

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy

Vláda Petra Fialy ve Sněmovně

Vláda rozhodla o pokračování podpory firmám, které exportují na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.