reklama

Podle serveru se dnes u soudu vedla debata právě o přípustnosti podobných bezpečnostních opatření. Krejčíř a další čtyři osoby čelí v případu obžalobě z vraždy podnikatele libanonského původu Sama Issy.

Krejčíř nosí elektrošokový opasek nosí kolem pasu těsně nad kalhotami. Tvrdí, že mu zařízení způsobilo zranění, která mu neumožňují pohodlně sedět. Během dnešního jednání dokonce v jeden moment stanul a vyhrnul si tričko, aby soudci ukázal rány. Podle Krejčířova advokáta Cliffa Alexandera nošení pásu zasahuje klientovu důstojnost.

Proti tomu se však ohradil prokurátor Lawrence Gcaba, který sice uznává, že pětice obžalovaných má nárok na spravedlivý soud a nezasahování do svých práv. Dodal však, že je přesvědčen, že jde o výjimečný případ, který vyžaduje výjimečná opatření. Soudce chce o nutnosti a přípustnosti opatření rozhodnout do pátku.

Issa, přezdívaný Black Sam (Černý Sam) nebo Cripple Sam (Mrzák Sam), byl považován za Krejčířova pobočníka a podle jihoafrických médií obchodoval s drogami. Český podnikatel podle prokurátora dlužil Issovi peníze a raději ho dal zavraždit, než aby mu je musel vracet. Čech jakoukoli vinu odmítá. Případ se před soud dostal loni v únoru.