Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lesní požár v Chorvatsku způsobil výbuchy min z války

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Reprofoto YouTube

Záhřeb - Lesní požár, který sužoval Černou horu, se rozšířil na území sousedního Chorvatska. Tam zřejmě způsobil výbuchy několika min z války v bývalé Jugoslávii. K výbuchům došlo v noci ze soboty na neděli.

O explozích informovali místní hasiči pro agenturu AP. Podle místních hasičů se výbuchy v oblasti, o níž se doposud předpokládalo, že je odminovaná, ozývaly od půlnoci do dnešního rána. Explozí bylo čtyřiatřicet.

Hasiči v Chorvatsku a Černé Hoře se už týdny v horkém a suchém počasí a v době vrcholu turistické sezony potýkají s četnými lesními požáry. Ty však neohrožují české turisty. 

Oblast kolem Dubrovníku na jihu země byla v minulosti dějištěm bojů poté, co Chorvatsko v roce 1991 vyhlásilo nezávislost. Toto historické město, které je zapsáno na seznamu historického dědictví UNESCO, bombardovaly jednotky jugoslávské armády.

Témata:  Chorvatsko požáry v Chorvatsku válka v Jugoslávii

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy