Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lesní požár v Chorvatsku způsobil výbuchy min z války

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Reprofoto YouTube

Záhřeb - Lesní požár, který sužoval Černou horu, se rozšířil na území sousedního Chorvatska. Tam zřejmě způsobil výbuchy několika min z války v bývalé Jugoslávii. K výbuchům došlo v noci ze soboty na neděli.

O explozích informovali místní hasiči pro agenturu AP. Podle místních hasičů se výbuchy v oblasti, o níž se doposud předpokládalo, že je odminovaná, ozývaly od půlnoci do dnešního rána. Explozí bylo čtyřiatřicet.

Hasiči v Chorvatsku a Černé Hoře se už týdny v horkém a suchém počasí a v době vrcholu turistické sezony potýkají s četnými lesními požáry. Ty však neohrožují české turisty. 

Oblast kolem Dubrovníku na jihu země byla v minulosti dějištěm bojů poté, co Chorvatsko v roce 1991 vyhlásilo nezávislost. Toto historické město, které je zapsáno na seznamu historického dědictví UNESCO, bombardovaly jednotky jugoslávské armády.

Témata:  Chorvatsko požáry v Chorvatsku válka v Jugoslávii

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 15:10

Londýnem se proháněli splašené vojenské koně

Centrem Londýna se ve středu prohánělo několik splašených koní, uprchli britské vojenské jednotce Household Cavalry. Zranění při tom utrpělo pět lidí, čtyři odvezli do nemocnice.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy