Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na výletní lodi na Dunaji vypukl požár

Rakouská vlajka
Rakouská vlajka
Foto: Pixabay

Vídeň - Výletní loď na Dunaji v Rakousku dnes zachvátil požár, který se rychle šířil. Záchranáři evakuovali všech 190 lidí na palubě. Lehce zraněno bylo osm osob, které se ještě před hasiči pokoušely plameny uhasit vlastními silami.

Incident se stal na lodi A-Rosa Riva v úseku Dunaje v dolnorakouském údolí Wachau. Plavidlo, které je dlouhé 124,5 metru, nabízí 100 kajut pro až 242 cestujících.

Hořet začalo ze zatím neznámé příčiny v podpalubí, plameny se ale rychle rozšířily. Úřady kvůli požáru vyhlásily nejvyšší stupeň pohotovosti a k zásahu povolaly dvanáct hasičských jednotek.

Během záchranné operace většina cestujících přestoupila další loď, zbytek pak záchranáři přepravili na břeh ve člunech. S evakuací pomáhala hasičům armáda a také říční záchranáři, v pohotovosti byly na místě také dvě helikoptéry.

Témata:  Rakousko lodní nehody požáry

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy