Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Učitelka dávala prvňáčkům moc úkolů, je stíhána prokuraturou

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Moskva - Ruský prokuratura začala trestně stíhat učitelku z okolí Čeljabinska na Uralu, na prvňáčky prý byla příliš náročná a dávala jim mnoho úkolů.

Úřady nezveřejnily totožnost učitelky, ani neupřesnily školu, kde učí. Uvedly jen, že učitelku podrobily výslechu a že jí zakázaly odcestovat ze stálého bydliště.

"Přílišné zatěžování žáků prvních tříd domácími úkoly a jejich známkování jsou nepřípustné," vysvětlilo ministerstvo školství, které jakékoli hodnocení prvňáčků již dříve zakázalo. Strážci zákona učitelku podezírají také z psychického týrání žáčků, které nutila každý den se učit nazpaměť "složité básně", jak si postěžovali prokuratuře rodiče žáků.

"Možná byla vůči žákům příliš náročná, ale to není zločin," zastal se pedagožky prezidentův zmocněnec pro práva dětí Pavel Astachov. Podle něj by si úřady neměly plést přísnost s krutostí. "I vyhlášení pedagogové jako Anton Makarenko používali dosti drsné metody," dodal.

Témata:  Rusko učitelé školství

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy