reklama

Švýcarští a němečtí policisté dnes pátrali po údajně psychicky labilním muži, do akce byly nasazeny vrtulníky i pátrací psi. Obávali se přitom, že ozbrojený muž by se mohl potulovat po lese. Tamní obyvatelé proto byly vyzváni, aby se okolním lesům vyhýbali, dokud muž nebude dopaden.

Padesátiletý Franz Wrousis podle policie v pondělí vpadl do pobočky své zdravotní pojišťovny CSS a zranil dva její pracovníky. Kromě dvou napadených byl jeden člověk lehce zraněn při policejním zásahu. Dva zákazníci pojišťovny utrpěli šok.

Útočník, který měl v minulosti dvakrát spor s policií kvůli přestupkům proti zákonu o zbraních, je považován za nebezpečného. Jedna z obětí, které v pondělí pořezal spuštěnou motorovou pilou, stále zůstává v nemocnici.

Policie varovala před výlety v okolí Schaffhausenu. Volnému pohybu v obydlené oblasti však podle ní nic nebrání, zároveň ale policisté nabádají k obezřetnosti při aktivitách v lesích. Například děti, které se měly zúčastnit příměstských táborů v lese, dnes měly alternativní program.

Policie hledala muže v příhraničních zalesněných oblastech, v nichž také před činem přebýval. Do pátrání se zapojilo i Německo, neboť se předpokládalo, že se pokusí ze Švýcarska uprchnout.