Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Oblíbené chorvatské letovisko zatočilo s lidmi, kteří blokovali místo na pláži

Chorvatsko
Chorvatsko
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Záhřeb - Úřady ve známém dalmatském letovisku Makarská se rozhodly rázně vypořádat s lidmi, kteří ostatním rekreantům blokují místo u moře.

Podle serveru večernji.hr ve středu ráno do akce vyrazili zaměstnanci místních technických služeb, kteří z pláží odvezli desítky plastových lehátek a ručníků, ponechaných tam přes noc. Právě to je oblíbený způsob, jak si zablokovat místo blízko moře či naopak ve stínu.

Radní Makarské ale tuhle rozšířenou praxi, se kterou bojují i další města po celém chorvatském pobřeží, zakázali vyhláškou, kterou se nyní rozhodli tvrdě vymáhat. "Zavést na plážích pořádek nezvládneme přes noc, ale je to jedna z našich priorit. Naše pláž je totiž to nejdůležitější, co můžeme turistům nabídnout," komentoval zástupce starosty Makarské Dražen Nemčić akci, která nemile překvapila majitele odvezených lehátek a osušek.

"Podobné akce plánujeme i dál, dokud budou potřeba. Doufám ale, že podobných případů bude stále méně a méně," dodal Nemčić. Radnice Makarské, která patří k nejoblíbenějším cílům českých návštěvníků Jadranu, ale nebojuje jen se zabíráním místa na plážích spravovaných městem. Tabule rozmístěné na plážích zakazují i řadu dalších činností, které mohou obtěžovat turisty - od prodeje všelijakého zboží přes kempování až po odhazování cigaretových nedopalků mimo koše.

Témata:  Chorvatsko

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy