Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Boje proti islamistům na syrsko-libanonské hranici se zastavily

Sýrie
Sýrie
Foto: Pixabay

Bejrút - Agentura Reuters s odvoláním na libanonskou televizi Al-Manár uvádí, že v hornaté oblasti na libanonsko-syrské hranici dnes začalo platit příměří. V regionu bojuje libanonské hnutí Hizballáh společně se syrskými vládními jednotkami proti islámským radikálům.

Už minulý týden byla poblíž libanonského pohraničního města Arsál zahájena ofenzíva. Namířena je proti ozbrojencům z radikálního hnutí An-Nusra, které si nyní říká Fronta dobytí Sýrie.

Krátce po zahájení operace Hizballáh ohlásil, že převzal kontrolu nad značnou částí oblasti kontrolované islamisty. Dobyto prý bylo také místo, kde měli islamisté svou základnu.

Šíitské hnutí Hizballáh, které podporují Íránci, se na boji proti sunnitským radikálům v libanonském pohraničí podílelo už dříve. Role Hizballáhu v syrské občanské válce je v Libanonu velmi kontroverzním tématem. Libanonská armáda se operace neúčastní.

Témata:  Sýrie Libanon Hizballáh An-Nusra

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 21:04

Češi pracují na zajištění další munice pro Ukrajinu, přiznal Fiala

Česko má nasmlouváno 180 tisíc kusů dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu a pracuje na zajištění dalších 300 tisíc kusů, prozradil premiér Petr Fiala (ODS) britskému deníku Financial Times. Evropa musí podle Fialy posílit také vlastní obranu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy