Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Požáry podél francouzské Riviéry jsou téměř pod kontrolou, situaci může zkomplikovat vítr

Požár
Požár
Foto: Pixabay

Paříž – Požáry podél francouzské Riviéry dostávají hasiči postupně pod kontrolu. Na jihovýchodě země a také na Korsice s nimi požárníci bojovali od pondělí. Požáry kromě Francie sužují od neděle také střední Portugalsko.

Celkem shořelo asi 7000 hektarů lesa a nízkého porostu, sdělil agentuře AFP zástupce civilní ochrany. Úřady se podle něj obávají opětovného rozhoření ohně.

Hasiči už zlikvidovali tři požáry v departementu Bouches-du-Rhône. Kvůli silnému větru a suchu jsou ale nadále v pohotovosti. Celkem bylo do boje s ohněm nasazeno 4000 hasičů a 19 protipožárních letadel.

V turisty hojně navštěvované oblasti u městečka Bormes-les-Mimosas, kde bylo v noci na středu evakuováno přes 10.000 osob, ale ještě živel zcela nezvládli. „Postupně se nám to ale daří," řekl AFP Michaël Bernier z ředitelství civilní ochrany. Situace se podle něj vyvíjí příznivě, ale kvůli poryvům větru oheň znovu propuká.

Témata:  Francie požáry

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:14

Feri neuspěl s odvoláním, tříletý trest vězení za znásilnění platí

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy