Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Londýně to vře: Kvůli smrti dvacetiletého mladíka vypukly protesty a násilnosti + VIDEO

Londýn
Londýn
Foto: Pixabay

Londýn - V pátek pozdě večer se konal v  londýnské čtvrti Hackney protest, který přerostl v násilnosti. Původní demonstrace reagovala na úmrtím dvacetiletého mladíka poté, co ho zadržela policie. 

Dvacetiletý Rashan Charles se podle protestujících stal obětí policejního násilí. Zemřel poté, co byl 22. července zadržen policisty v obvodu Dalston, jenž je součástí Hackney. Případ vyšetřuje policejní inspekce a také nezávislá komise, která se zabývá stížnostmi na policii.

Protest se ale vyostřil a vypukly násilnosti. Na strážce pořádku, kteří se snažili demonstranty rozehnat, létaly lahve i zábavní pyrotechnika, informovala dnes na svém webu stanice BBC.

Střety propukly ve chvíli, kdy část protestujících zablokovala jednu z důležitých ulic, na níž zapalovala popelnice a hromady smetí. Za své vzaly také výlohy několika obchodů.

Podle BBC policisté zadrželi 17letého mladíka, který je podezřelý ze způsobení závažného zranění. Kdo byl jeho obětí a o jaké zranění jde, ale zpráva neuvádí. BBC se zmiňuje o poranění oka jednoho policisty, zda ho způsobil zadržený mladík, však není jasné.

Témata:  Londýn demonstrace násilí

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy