Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Londýně to vře: Kvůli smrti dvacetiletého mladíka vypukly protesty a násilnosti + VIDEO

Londýn
Londýn
Foto: Pixabay

Londýn - V pátek pozdě večer se konal v  londýnské čtvrti Hackney protest, který přerostl v násilnosti. Původní demonstrace reagovala na úmrtím dvacetiletého mladíka poté, co ho zadržela policie. 

Dvacetiletý Rashan Charles se podle protestujících stal obětí policejního násilí. Zemřel poté, co byl 22. července zadržen policisty v obvodu Dalston, jenž je součástí Hackney. Případ vyšetřuje policejní inspekce a také nezávislá komise, která se zabývá stížnostmi na policii.

Protest se ale vyostřil a vypukly násilnosti. Na strážce pořádku, kteří se snažili demonstranty rozehnat, létaly lahve i zábavní pyrotechnika, informovala dnes na svém webu stanice BBC.

Střety propukly ve chvíli, kdy část protestujících zablokovala jednu z důležitých ulic, na níž zapalovala popelnice a hromady smetí. Za své vzaly také výlohy několika obchodů.

Podle BBC policisté zadrželi 17letého mladíka, který je podezřelý ze způsobení závažného zranění. Kdo byl jeho obětí a o jaké zranění jde, ale zpráva neuvádí. BBC se zmiňuje o poranění oka jednoho policisty, zda ho způsobil zadržený mladík, však není jasné.

Témata:  Londýn demonstrace násilí

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 12:54

Babiš sepsul migrační pakt EU. Fialu a Rakušana obvinil ze zrady na Česku

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy