reklama

"Diskotéka byla nacpaná k prasknutí. Odhaduji, že zde bylo několik stovek lidí," řekl agentuře DPA jeden ze svědků, podle něhož útočník na návštěvníky diskotéky pálil zcela bezhlavě z automatické zbraně.

Střelba vypukla asi v 04:30 SELČ Na místě okamžitě propukla panika a lidé se snažili uprchnout nebo se schovat. Policie vyslala na místo zásahové síly poté, co obdržela několik nouzových volání. Na místě zasahovala početná policejní jednotka včetně příslušníků speciálního oddílu.

„Po střelbě zůstali zranění. Návštěvníci se mohli zachránit tak, že utekli ven nebo se schovali," řekl deníku Die Welt policejní mluvčí. Útočník byl při přestřelce s policií těžce zraněn a v nemocnici zemřel. Podle médií šlo o 34letého muže. Jeho motiv není známý. Německý Stern s odvoláním na policii uvádí, že jde o Iráčana, který v Německu už nějakou dobu žil. 

Zraněn byl také policista, který ale není v ohrožení života. Podle očitých svědků byl postřelen i člen ochranky stojící u vchodu do diskotéky, který se pokusil jednoho nebo více pachatelů zastavit.

Protože nebylo hned jasné, jestli je pachatel jeden, nebo jich je více, byly na místo povolány i speciální jednotky. Nad oblastí také kroužil policejní vrtulník.