reklama

Britská policie pátrá po dvou násilnících, kteří v rozmezí několika hodin znásilnili patnáctiletou dívku. Poprvé byla podle vyšetřovatelů teenagerka napadena v odlehlé části birminghamské železniční stanice Witton poblíž fotbalového areálu týmu Aston Villa. K činu mělo dojít v úterý mezi 19:00 a 2:00 následujícího rána.

Dívka na stanici přišla s kamarádkou, ale pak byla odvedena mužem, který se k ní přiblížil. Krátce po útoku dívka odešla z nádraží a křičela na vozidla jedoucí kolem. Řidiče žádala o pomoc. Když jí jeden z nich zastavil, dívka se neradovala příliš dlouho. I on ji totiž znásilnil.

Policisté se nyní snaží identifikovat vozidlo a jeho řidiče a stejně tak i prvního útočníka. Tím měl být muž asijského původu se světlou kůží, hnědýma očima. Měl prý asi dvacet let. Podobně popsala dívka i druhého pachatele, i on měl asi 20 let a byl asijského původu.

Detektivní inspektor Tony Fitzpatrick z britské dopravní policie k případu řekl: „Bylo to pro tuto mladou dívku děsivé utrpení a my jsme jí jako podporu nabídli speciálně vyškolené důstojníky.“

Za nejdůležitější teď považuje identifikaci obou násilníků. „Moji detektivové v současné době zkoumají veškeré dostupné kamerové záznamy ve snaze identifikovat pachatele. Chceme také mluvit s potenciálními svědky,“ vysvětluje inspektor, který poukázal na to, že vzhledem k době, kdy k činu došlo, v okolí asi moc lidí nebylo.

„Děláme všechno, co je v našich silách, abychom vystopovali zodpovědné osoby a postavili je před soud,“ ujistil veřejnost Fitzpatrick.