Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Turecko je nejlepší: Erdogan se chvástá počtem zabitých vojáků IS

Recep Tayyip Erdoğan
Recep Tayyip Erdoğan
Foto: bbm.gov.tr

Ankara - Turecká armáda už zabila zhurba 3000 bojovníků Islámskho státu, pochlubil se dnes prezident Recep Tayyip Erdogan. Odporná jsou podle něj tvrzení, že se Ankara s džihádisty paktuje.

Žádná jiná země přitom podle Erdogana nepřekonala úsilí, s jakým proti extremistickým skupinám bojuje právě Turecko. Erdogan také v projevu k vojenským náčelníkům armád balkánských zemí odsoudil státy, které obvinily Turecko z podpory IS. Tato obvinění označil za "odporná".

Na stejném zasedání předtím náčelník tureckého generálního štábu sdělil, že počet ozbrojenců IS zabitých tureckou armádou v Sýrii a Iráku dosáhl 1300.

Erdoganovi poradci nebyli s to vysvětlit, proč se prezident s šéfem armády v údajích natolik rozcházejí.

Témata:  Recep Tayyip Erdogan Turecko Islámský stát

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.