Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německá policie nedaleko českých hranic objevila auto s migranty

Německá policie
Německá policie
Foto: Pixabay

Drážďany - Nedaleko českých hranic zadrželi němečtí policisté vůz s migranty z Iráku a Sýrie. Nákladní auto s běženci zadržela policie v noci z pondělí na úterý na předměstí Drážďan. 

Na tureckého řidiče, který skupinu 14 uprchlíků vezl z Rumunska do Německa, soud uvalil vazbu. Pěti migrantům se podařilo utéct, uvedla dnes německá policie. Vyjádření neupřesňuje, zda se vozidlo dostalo do Drážďan přes Česko, Polsko či jiný stát.

Původně se v autě tísnilo 14 lidí. Skupina pěti mužů a čtyř žen ve věku od 14 do 43 let byla převezena do uprchlického zařízení v Drážďanech, po ostatních policie pátrá.

Řidič (49) čelí obvinění kvůli nelidskému a život ohrožujícímu zacházení. Skupina migrantů byla namačkána na čtyřech metrech čtverečních, po celou cestu z Rumunska neměli zastávku, ani nedostali jídlo a pití, uvedlo drážďanské státní zastupitelství.

Témata:  uprchlíci policie Německo Německo

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 10:44

Rusko podle expertů po schválení americké pomoci posílí útoky proti Ukrajině

Západní vojenští odborníci očekávají v následujících týdnech posílení ruských raketových a dronových útoků na Ukrajinu, než dorazí nová americká vojenská pomoc schválená Sněmovnou reprezentantů. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy